Ajankohtaista

AGILOX-X-Swarm-IGV-älytrukit

AGILOX IGV uudistaa käsityksen automaattitrukeista

05.02.2021

Älykkäät AGILOX-älytrukit hyödyntävät toiminnassaan parviälyä ja kommunikoivat tehtäväjärjestyksen sekä ympäristön tiedot toisilleen reaaliajassa.

Sisälogistiikan materiaalisiirtojen automatisointi on nyt helpompaa kuin koskaan ennen.

AGILOX IGV on uudenlainen automaattitrukki, joka hyödyntää toiminnassaan parviälyä. IGV tulee sanoista Intelligent Guided Vehicle, älyohjattu ajoneuvo. Nimenomaan parviäly tekee niistä paljon perinteisiä AGV-trukkeja joustavampia; samalla alueella toimivat laitteet kommunikoivat toistensa kanssa ja vaihtavat tietoja keskenään ympäristöstä ja tilaustilanteesta useita kertoja sekunnissa. Näin kaikki laitteet ovat jatkuvasti ajan tasalla työtehtävistä ja mahdollisista muutoksista ympäristössä.

AGILOX ei vaadi mitään muutoksia ympäristöönsä eikä reittejä tarvitse erikseen opettaa. Se poimii kuorman suoraan lattialta ilman kiinteitä hakupaikkarakenteita. AGILOX osaa navigoida itsenäisesti ympäristössään ja kiertää esteet niitä kohdatessaan. Käyttöönotto on helppoa, laite on toimintavalmiina muutamassa tunnissa.

”Parviälyn ansiosta uusien laitteiden lisääminen onnistuu n. 15 minuutissa”

AGILOX pystyy liikkumaan kaikkiin suuntiin. Siksi se voi ajaa myös sivuttain kapeiden käytävien läpi, kääntyä paikallaan ja liikkua kaikkein ahtaimmissakin tiloissa. Parviälyä hyödynnetään myös navigoinnissa, esteen kohdatessaan laite laskee uuden reitin kiertäen esteen. Laite myös varoittaa esteestä muille laitteille, jolloin ne osaavat suunnitella reitin uudelleen.

Litiumioniakkuteknologia (LiFePO4) varmistaa lyhyen latausajan ja pitkän käyttöajan – vain kolmen minuutin lataus riittää jopa tunnin käyttöön.

IGV-ajoneuvot voidaan yhdistää asiakkaan ohjelmistojärjestelmiin (ERP, WMS, MES jne.) avoimen API-rajapinnan kautta. Älykkääseen ohjausjärjestelmään voidaan lisävarusteena saatavan I/O-moduulin avulla integroida ulkopuolista infrastruktuuria, esim. ovia ja kiinteitä kuljetinjärjestelmiä.

Analytiikkamoduuli tarjoaa käyttäjälle kaikki asiaankuuluvat käyttötiedot ja keskeiset suorituskykyindikaattorit.

Laitteen oman käyttöliittymän avulla pystytään automatisoimaan toiminta joko kokonaan tai osittain, ja käyttöjärjestelmä mahdollistaa ketterän ja joustavan toiminnan myös tulevaisuudessa, jos joskus prosessit muuttuvat tai halutaan muuttaa jonkin yksittäisen prosessin osaa.

Asiakas voi halutessaan suorittaa laitteen ohjelmoinnin täysin omatoimisesti ilman palvelun tilaamista valmistajalta tai maahantuojalta!

Kysy lisää Agilox IGV älytrukin testijakson järjestämisestä juuri Teidän yrityksellenne.